Advertise for Free
Advertise for Free

Jaguar E-type Series I 4.2 Coupe origineel 1965

General description : Model historie en beschrijving:
Elegant, Extraordinary, Excellence, Exceptional...welke kwalificatie zou de creatief achter de Jaguar E type beoogd hebben? Of was het toch gewoon de opvolger van de D-type? Vast staat anno nu dat deze vier E's op z'n minst van toepassing zijn. De E-type werd niet voor niets een van de belangrijkste iconen van de Britse autoindustrie. Een ontwerp wat zelfs Enzo Ferrari als de mooiste auto ter wereld betitelde, een zijdezacht lopende 265pk sterke zes cylinder motor waar de Duitse autoindustrie destijds niet aan kon tippen en een aanschafprijs die een derde bedroeg van een Mercedes SL, dat verklaart het succes van de E-type. Zoals vaker bij beroemde modellen die een lange levenscyclus kende, dankzij modelwijzigingen, wordt de eerste serie alom tot de mooiste gerekend. Zie hier de E-type zoals de meeste liefhebbers haar het liefst zien. Een Series I Fixed Head Coupe met de meest betrouwbare 4.2ltr motor en een licht schakelende vol-gesynchroniseerde handbak. Dus ook met de koplampcovers en achterlichten fraai boven de achterbumpers gemonteerd. Het hier aangeboden exemplaar is origineel uitgeleverd in lakzwart met zwart leer. Destijds geen voor de hand liggende kleurkeuze, nu zeer gezocht en zeldzaam. Dankzij het strakke lakzwart met het contrasterende rijk aanwezige chroom een prachtige verschijning.

Exterieur:
Het chassis en plaatwerk van deze E-type zijn geheel origineel en roestvrij. Niet gerestaureerd, slechts eenmaal om cosmetische reden nieuw gespoten. Vakwerk zonder ook maar één stofje en uiteraard gespoten op een kale body. De auto is altijd schadevrij gebleven, het glaswerk is rondom nog origineel. Alle raamrubbers zijn nieuw. Al het chroomwerk is mooi onbeschadigd en diep glanzend.

Interieur:
Het interieur verdient een bijzondere vermelding. Het leer op de stoelen is ooit vernieuwd, heeft echter niet de uitstraling van een nieuw beklede 'overgerestaureerde' klassieke auto. Neem plaats in deze E-type en als in een tijdmachine waant u zich in 1965. Alle schakelaars, het originele stuur, de klokken en het tijdcorrecte leer op de stoelen scheppen een klassiek Engelse sfeer zoals zeg maar de pub zich van de kroeg onderscheidt...

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden:
Deze E-type is geheel zoals men dat noemt 'matching', dus voorzien van de originele motor en versnellingsbak. Recent werd de motor geheel gereviseerd en afgesteld, facturen aanwezig. De kofferruimte heeft nog de originele en onbeschadigde bekleding. Ook de fraaie 15 inch spaakvelgen zijn onbeschadigd en voorzien van een mooi diepe glans. De juiste Michelin XVS banden garanderen het originele weggedrag.

Service geschiedenis:
In 1990 werd deze Jaguar door een inmiddels bekende, destijds jeugdige, Nederlandse 'entrepreneur' c.q. zakenman in Californië gekocht van de tweede eigenaar. Met geleend geld haalde hij de auto naar Nederland, destijds deed een top exemplaar maximaal enkele duizenden dollars. Een van zijn studievrienden kon de auto na een eerste aanblik niet uit zijn gedachte zetten en besloot toen al zijn 'jongensdroom' te verwezenlijken. Ook met geleend geld uiteraard. Sinds begin jaren negentig dus bleef de auto in zijn bezit, gewoon om met genoegen naar te kijken. Een aantal jaren terug vond hij, na een lange periode van hard werken, het tijd om ook eens echt van het rijden met de E-type te gaan genieten. De auto moest daartoe wel flink 'wakker gemaakt worden', er werden aanzienlijke bedragen geinvesteerd in groot onderhoud. De motor, de carburatie, het remsysteem, de ophanging, de uitlaat en meer zaken die onderhevig zijn aan langer stilstaan werden vernieuwd of gereviseerd. Al het werk, ook het cosmetische, werd uitgevoerd met groot gevoel voor wat een klassieke auto moet zijn, een goed rijdende en origineel ogende tijdmachine. Stap in en het is 1965 of een paar jaar later dan.


Kilometerstand73.941 Vermogen269 pk
Bouwjaar1965 Cilinderinhoud4235 cc
Kleur exterieurLakzwart Motor configuratie6 cylinder lijn met 3 SU carburateurs
Kleur interieurZwart Motor nummer7E2581-9
BekledingLeer Velgen15 inch spaakwiel
0 - 100 km/u7 sec BandenMichelin
Topsnelheid246 km/u Productieaantallen 5830
Chassisnummer1E30619 OverigOriginele kleur.

http://www.witmerodijk.nl/te-koop/jaguar-e-type-series-i-4.2-coupe-1966/1671

1965 Jaguar E-type Series I 4.2 Coupe origineel is listed sold on ClassicDigest in Warmond by Auto Dealer for €119950.

 

Car Facts

Car type : Car Make : Jaguar Model : E-type Model Version : Series I 4.2 Coupe origineel Engine size : 0.0 Model Year : 1965 Sub type : Coupé Location : Wasbeeklaan 3A, 2361 HG Warmond, Netherlands

Sold

Seller Information

Sold

ClassicDigest Market Radar on Jaguar E-type

$ £

People who viewed this Jaguar E-type also viewed similar Jaguar listed at ClassicDigest

Jaguar E-type
Emeryville
Jaguar E-type
57000 €
United Kingdom
Jaguar E-type
Oldenzaal
Jaguar E-type
Prés Seigneurs
Jaguar E-type
65000 €
Orberstr. 4a 60386 Frankfurt am Main, Germany

Other cars listed for sale by this dealer

Fiat 1500
28950€
Wasbeeklaan 3A, 2361 HG Warmond, Netherlands
Citroen DS décapole
109950€
Wasbeeklaan 3A, 2361 HG Warmond, Netherlands
Renault Alpine GTA/A610
24950€
Wasbeeklaan 3A, 2361 HG Warmond, Netherlands
Ferrari 400/400i
79950€
Wasbeeklaan 3A, 2361 HG Warmond, Netherlands
Jaguar XK140
89950€
Wasbeeklaan 3A, 2361 HG Warmond, Netherlands
About Jaguar E-type
The Jaguar E-Type FHC (Fixed Head Coupe) is a classic sports car that was produced by the British automaker Jaguar Cars from 1961 to 1974. It is often regarded as one of the most beautiful cars ever produced, with its long, sleek hood, flowing curves, and aggressive stance.

The E-Type FHC was derived from the D-Type race car that won the 24 Hours of Le Mans in 1955, 1956, and 1957. It was powered by a 3.8-liter inline-six engine that produced up to 265 horsepower and featured advanced suspension and braking systems, with independent suspension and disc brakes on all four wheels.

The E-Type FHC was known for its exceptional handling and performance, with a top speed of up to 150 mph and acceleration from 0 to 60 mph in as little as 6.7 seconds. Its design was also innovative for its time, featuring an independent rear suspension and a monocoque construction.

The Jaguar E-Type FHC became an iconic car of the 1960s and was favored by celebrities and enthusiasts alike. OTS i.e The Jaguar E-Type Roadster became an iconic car of the 1960s and was favored by celebrities wanting to be seen in their car.