Advertise for Free
Advertise for Free

Chrysler Town Country & Country Convertible 1949

Allmän beskrivning : Concoursconditie!
Fantastische restauratie in eigen beheer, documentatie aanwezig.
1 van de beste “Woody Convertibles” wereldwijd.

Zorgvuldig gerestaureerde “Town and Country” uit 1949 in concours conditie! Geheel in Nederland gerestaureerd met als uitgangspunt originaliteit en het beste resultaat!
Het model “Town and Country” werd in 1941 door de Chrysler Corporation geïntroduceerd als een stijlvolle stationwagon voorzien van een houten constructie.  Doordat Chrysler in 1942 stopte met de productie van auto’s vanwege de oorlog was dit model van korte duur. De naoorlogse auto’s waren sterk veranderd. Het ontwerp van de stationwagen werd geschrapt ten gunste van een volledige reeks carrosserievarianten, waaronder een 8-cilinder cabriolet! 1949 bracht een totaal nieuw ontwerp met zich mee en was het laatste jaar voor de “Woodie” Town and Country Convertible. Deze prestigieuze “Woodies” werden grotendeels hand gebouwd door Chrysler, het geraamte is gemaakt van hout van Amerikaanse Witte Es. De houten onderdelen voor de Town & Country werden geleverd door Peking Wood Products in Helena, Arkansas. Ze werden verscheept naar Chrysler’s Jefferson Avenue fabriek in Detroit voor montage. Voor het plaatsen van de body werd het houten frame gemonteerd. Een tijdrovend proces aangezien de contouren van het hout met de hand moesten worden gevormd. Halverwege 1949 werden de metalen panelen in het houten frame is de carrosserie kleur gespoten.
Het is bekend dat een Town & Country zowel duur als moeilijk te restaureren is. Deskundigheid en vakmanschap zijn nodig om een goed resultaat te bereiken. Dit uitzonderlijke exemplaar uit 1949 is verreweg een van de beste wereldwijd! De gehele restauratie is in Nederland uitgevoerd en is volledig gedocumenteerd. Er is begonnen met een fraai exemplaar en vervolgens is de gehele auto gedemonteerd tot de laatste schroef en bout. Het betreft een body-off-frame restauratie. Het chassis is behandeld en gelakt, alle ophangingdelen zijn opnieuw gemonteerd voorzien van nieuwe bussen en rubbers. . Het metalen gedeelte van het koetswerk is waar nodig hersteld met nieuw metaal, alles handwerk met een Engels wiel want er zijn geen delen beschikbaar voor deze auto’s. Het houtwerk is gerestaureerd door een vakman met 50 jaar ervaring in houtbewerking en uiteindelijk voorzien van 18 (!) laklagen. Het lijkt wel of het essenhout in glas is gedoopt. Al het chroomwerk is gedaan bij Nederlandse specialist. Het prachtige donkergroene lakwerk contrasteert fraai met het lichte essenhouten frame en het spuitwerk is top! Het interieur is bekleed met Schots leder (Muirhead) van de hoogste kwaliteit met afgebiesd tapijt en een stoffen cabrioletkap en tonneau. De gereviseerde 8 cilinder in lijn heeft een vermogen van 135 pk en is gekoppeld aan een “Fluid Drive” semi-automaat, eveneens gereviseerd. De gehele kabelboom is nieuw. Remmen en andere mechanische delen zijn uiteraard ook gereviseerd. Om kort te gaan; werkelijk alles is aangepakt met een schitterend resultaat. Dit is een complexe klassieker om te restaureren. Top-exemplaren zijn zeldzaam en zeer waardevol. Dit is een van de laatste Town & Country cabrio’s gebouwd en zal een belangrijke plaats innemen in elke collectie, tour of show. Een waardevast, rijdend kunstwerk! Nederlands kenteken.

Spitfire 323 cu.i. 8 in lijn motor
Fluid-Drive half-automaat
“Dark Green” lakwerk
Nederlands kenteken

Zie video hieronder, vanaf 6:00 ziet u beelden van de restaurateur van deze Town & Country.

In totaal zijn er honderden foto’s beschikbaar bij deze Town & Country Convertible. Klik op de galerij hieronder voor een kleine selectie van het restauratieproces.

1949 Chrysler Town Country & Country Convertible is listed till salu on ClassicDigest in Alphen aan den rijn by LaSalle Classic Cars for €129500.

 

Fakta i bilen

Karosstyp : Personbil Märke : Chrysler Modell : Town Country Modellversion : & Country Convertible Motorvolym : 0.0 Årsmodell : 1949 Karosstyp : Convertible Läge : Kalkovenweg 19 2401 LJ, Alphen aan den rijn, Netherlands Fordon Registrering : Odefinierad

129500 €

Information om säljaren

LaSalle Classic Cars

LaSalle Classic Cars
+31 172 242043
Kontakta säljaren

ClassicDigest Market Radar on Chrysler Town Country

$ £

People who viewed this Chrysler Town Country also viewed similar Chrysler listed at ClassicDigest

Chrysler Town Country
12900 $
Port Charlotte
Chrysler Town Country
85000 €
Brummen
Chrysler Town Country
130000 €
Aalter
Chrysler Town Country
14900 $
13710 NE 20th Street Bellevue, WA 98005
Chrysler Town Country
59950 $
13710 NE 20th Street Bellevue, WA 98005

Other cars listed for sale by this dealer

Chevrolet Corvette
Kalkovenweg 19 2401 LJ, Alphen aan den rijn, Netherlands
Cadillac Fleetwood
Kalkovenweg 19 2401 LJ, Alphen aan den rijn, Netherlands
Cadillac Fleetwood
Kalkovenweg 19 2401 LJ, Alphen aan den rijn, Netherlands
Mercedes-Benz 280SL w113
109500€
Kalkovenweg 19 2401 LJ, Alphen aan den rijn, Netherlands
Cadillac Eldorado
115000€
Kalkovenweg 19 2401 LJ, Alphen aan den rijn, Netherlands
om Chrysler
Den Chrysler Corporation, en av de "tre stora" grundades av Walter Chrysler 1925

Förutom artdeco (isque), kan luftflöde och Airstream modeller, Chryslers första åren saknar lyster i designmässigt men inte i den tekniska. Deras lista över tidiga fordons "första gången" omfattar Floating Ström dvs Gummi motorfästen, utbytbara oljefilter, downdraft förgasare och fyrhjuliga hydrauliska bromsar.

Saker skulle förändras efter kriget, Exner återupplivas Chrysler produktionsbil design med snygga, skulpterade Forward Look konstruktioner av 1955 som omvandlade produktlinjen natten. Flaggskeppet 1955, Chrysler 300, kom med HEMI makten. Den 300, utan tvekan den första muskel bil, blev en legend på och utanför tävlingsbanan och sätta rekord under 1950-talet var The Legend of Hemi föddes.

Hitta din favorit klassiska Chrysler listade här på www.classicdigest.com