Advertise for Free
Advertise for Free

Volkswagen T1 Only 13.551 kilometers 1961

Allgemeine Beschreibung : Dit is er één voor de échte verzamelaar. Een Volkswagen T1 met een aantoonbare kilometerstand van nog maar 13.551 kilometer. Deze Volkswagen T1 werd op 11 januari 1961 voorzien van het kenteken "SEL D 902" toebehorend aan de brandweer van Wiesau, een klein plaatsje in noord Bayern dicht bij de grens met Tsjechië. Nadat de auto werd geleverd werd zij voorzien van een "Fahrtennachweis und Begleitheft - Prüfbuch", dat zich in het Nederlands vrij laat vertalen naar: logboek. De auto bleef tot 2011 in dienst en verdween daarna in een verzameling. Gedurende de 50 jaar dat de auto in dienst was ging de T1 regelmatig mee op oefening maar legde toch maar slechts 13.428 dienstkilometers af. Ze zijn allemaal in het logboek bijgehouden. Brandweerkorpsen zijn doorgaans perfect ingericht om het eigen materiaal van correct onderhoud te voorzien. Gezien het aantal oliewissels in het logboek is deze Volkswagen T1 met zekerheid geen uitzondering op deze regel. De auto verkeert dan ook zowel optisch als technisch praktisch in nieuwstaat, dat lijkt een stevige bewering voor een auto van bijna 60 jaar oud maar de foto's spreken voor zich. De carrosserie is compleet origineel met prachtig strak plaatwerk en correcte passingen. De koets heeft wat hele lichte gebruikerssporen maar die mogen eigenlijk geen naam hebben. De lak is grotendeels origineel en alleen de voorzijde van de bus is om cosmetische redenen ooit eens heel lichtjes gespoten. Het interieur is naar hedendaagse maatstaven spartaans maar blinkt uit door eenvoud. Hier blijkt maar eens te meer dat minimalistisch design de tand des tijds het beste doorstaat, simpelweg: schitterend! De techniek is vanzelfsprekend in perfecte conditie. De 1.2 liter vier cilinder boxermotor levert 34 pk en is gekoppeld aan een handmatige transmissie met vier versnellingen. De motor loopt perfect en de transmissie voelt als nieuw. De Volkswagen T1 wordt als een hele tijd niet meer gebouwd. Daar waar gewone auto's in de vergetelheid raken is de T1 jaar op jaar meer geliefd geraakt en worden meer mensen verliefd op het geesteskind van Ben Pon. De formule van Kever-techniek in het jasje van een busje bleek een schot in de roos. Mocht u op zoek zijn naar een schitterend originele, ongerestaureerde, Volkswagen T1 met een aantoonbaar lage kilometerstand dan is één ding zeker: er is geen betere te koop.

1961 Volkswagen T1 Only 13.551 kilometers is listed zu verkaufen on ClassicDigest in Brummen by The Gallery for Preis nicht verfügbar.

 

Fakten der Auto

Karosserietyp : Auto Marke : Volkswagen Modell : T1 Ausführung : Only 13.551 kilometers Hubraum : 0.0 Modelljahr : 1961 Karosstyp : Lieferwagen Lage : Brummen Fahrzeug Anmeldung : Undefiniert

Preis nicht verfügbar

Angaben Zum Verkäufer

The Gallery

The Gallery
+31 (0)575 - 56 40 55
Verkäufer kontaktieren

ClassicDigest Market Radar on Volkswagen T1

$ £

People who viewed this Volkswagen T1 also viewed similar Volkswagen listed at ClassicDigest

Volkswagen T1
49950 €
Waalwijk
Volkswagen T1
59950 €
Waalwijk
Volkswagen T1
64900 €
Netherlands
Volkswagen T1
64900 €
Netherlands
Volkswagen T1
47500 €
Netherlands

Other cars listed for sale by this dealer

Triumph TR6
Brummen
Porsche 911 / 964
Brummen
Porsche 356
Brummen
Opel Kadett
Brummen
Morgan Plus 4
Brummen