Advertise for Free
Advertise for Free

Jaguar E-type XKE Roadster Series III V12 1972

Allmän beskrivning : Model historie en beschrijving:
Het resultaat van 10 jaar doorontwikkeling van de iconische E type resulteerde in 1972 uiteindelijk in de Series III. Een vergrote wielbasis stelde de ingenieurs in staat aanzienlijk meer binnenruimte te creëren. In combinatie met de grotere spoorbreedte nam het comfort toe, de toepassing van de V12 motor met veel vermogen en vooral veel koppel droeg hier nog extra aan bij. Het remsyteem werd sterk verbeterd en de auto kreeg standaard stuurbekrachtiging. De Series III biedt soepel, snel en comfortabel (cabrio)rijden in een sfeer die u terugvoert naar de tijd van het echte autorijden. Deze handgeschakelde versie vergroot dit gevoel nog verder. Ook grotere personen, die een Series I of II nauwelijks bewegingsruimte hebben, hebben nu een ruime zit. In 2004 al haalde ik deze Roadster uit Italië, de auto was daar in bezit van een familie waarvan opa in Amerika de eerste eigenaar was. Het was destijds een originele, roestvrije en zeer fraaie auto. Dat is de auto dankzij zorgvuldig gebruik en garage stalling nog steeds. 16 jaar bleef ze in het bezit van één Nederlandse eigenaar. Hij verbeterde de auto op een aantal belangrijke punten en liet bijvoorbeeld ook het cabriodak in stijl vernieuwen. Op leeftijd gekomen gebruikt meneer de auto nauwelijks meer dus mag ik haar in goede staat en aantrekkelijk geprijsd te koop aanbieden.

Uitrusting:
Deze E type is voorzien van voorzien van airconditioning, stuurbekrachtiging, een verstelbaar stuur, getint glas,radio/cd, leer op de stoelen en een originele afdekhoes voor het cabriodak.

Exterieur:
De carrosserie is in bijzonder fraaie en goede conditie. Strak, gaaf en volledig roestvrij. De lakkwaliteit is hoog te noemen, zelfs bij de altijd warm wordende 'louvres' op de motorkap is de lak niet gescheurd.De passingen zijn mooi symmetrisch, en dat is zeker niet bij iedere E type het geval. Keurig aansluitende en recht gemonteerde bumpers maken het geheel fraai af. Keurig chroom rondom en onbeschadigd glaswerk. De gehele carrosserie is vrij van beschadigingen of steenslag.

Interieur:
Het interieur is volledig origineel en in zeer mooie conditie. Duidelijk zichtbaar weinig en zorgvuldig gebruikt. Een fraaie smaakvolle combinatie met de exterieur-kleur van de auto. Het leer op de stoelen, die zijn voorzien van hoofdsteunen, is nog het originele en soepele leer uit 1972. Een duidelijke indicatie van het beperkte gebruik en de geringe invloed van zonlicht hier op. Dashboard en schakelaars schoon en goed functionerend. De donkergroene vloerbekleding is onbeschadigd en vrij van slijtsporen. Een zeer fraai en origineel geheel.

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden:
In de keurige en schone motorruimte treft u de originele 272pk sterke V12 motor met vier carburateurs. Het typeplaatje met motor, bak, chassis en bodynummer is origineel aanwezig. Niet overgerestaureerd en overdreven 'nieuw' gemaakt, alles mooi origineel en beperkt gebruikt. De kofferruimte is schoon en origineel, nieuwe mat aanwezig. Onder de laadvloer een volwaardig spaakwiel, gereedschapset en krik. De vier verchroomde spaakvelgen zijn mooi glanzend en vrij van weersinvloeden of beschadigingen. Vier zeer goede Dunlop banden hier omheen.

Service geschiedenis:
Deze E type werd in 1972 nieuw verkocht in Californië. In 1999 kwam de auto naar Italië waarna ik haar in 2004 kon kopen. De lak was dof en de auto verdiende een nieuwe laklaag. De basis was hard en schadevrij, louter om cosmetische redenen werd de auto destijds vakkundig nieuw gelakt. Het resultaat is nog steeds duidelijk zichtbaar prachtig. De auto is nu afkomstig van een klant die er serieus in investeerde. Zo liet hij bijvoorbeeld de motor en een belangrijk deel van de techniek reviseren en vernieuwen in 2014, facturen aanwezig. De auto is sinds de motorrevisie nauwelijks gebruikt. Ze rijdt goed en dankzij de handbak mét 12 cilinder motor soepel en sportief. De auto is 16 jaar geleden geleverd aan onze klant op wiens verzoek ik de auto nu verkoop. Hij kan niet meer met de auto rijden en vind het verdere onderhoud daarom zonde van zijn geld. Technisch behoeft de auto enige aandacht wanneer u bijv. een honderd procent droge motor belangrijk vindt. Wilt u rijden, begrijpt u dat een E-type echt een Engelse auto is en weet u de auto op juiste waarde te schatten dan heeft u hierbij een koopje gevonden.Wilt u zo vriendelijk zijn niet te informeren naar wat er dan nog aan de auto gedaan moet worden of niet goed is? Het ontbreekt mij aan de tijd hier in detail op te antwoorden, dank voor uw begrip. Kom langs!


Kilometerstand51.203 Vermogen272 pk
Bouwjaar1972 Cilinderinhoud5298 cc
Kleur exterieurBritish Racing Green Motor configuratieV12 met carburatie
Kleur interieurAntraciet/bruin/zwart Motor nummer7S10661LB
BekledingLeer Velgen15 inch spaakvelgen
0 - 100 km/u6,8 sec BandenDunlop
Topsnelheid217 km/u Productieaantallen 7990
Chassisnummer1S22000 OverigGereviseerde motor.

http://www.witmerodijk.nl/te-koop/jaguar-e-type-roadster-series-iii-v12-1972-/1709

1972 Jaguar E-type XKE Roadster Series III V12 is listed såld on ClassicDigest in Warmond by Auto Dealer for €69950.

 

Fakta i bilen

Karosstyp : Personbil Märke : Jaguar Modell : E-type XKE Modellversion : Roadster Series III V12 Motorvolym : 0.0 Årsmodell : 1972 Läge : Wasbeeklaan 3A, 2361 HG Warmond, Netherlands

Såld

Information om säljaren

Såld

ClassicDigest Market Radar on Jaguar E-type XKE

$ £

People who viewed this Jaguar E-type XKE also viewed similar Jaguar listed at ClassicDigest

Jaguar E-type XKE
119950 €
Wasbeeklaan 3A, 2361 HG Warmond, Netherlands
Jaguar E-type XKE
99500 €
Orberstr. 4a 60386 Frankfurt am Main, Germany
Jaguar E-type XKE
119500 €
Waalwijk
Jaguar E-type XKE
85500 €
Wehntalerstrasse 25 CH-8165 Oberweningen, Switzerland
Jaguar E-type XKE
95000 €
Saxtorp

Other cars listed for sale by this dealer

Jaguar E-type XKE
119950€
Wasbeeklaan 3A, 2361 HG Warmond, Netherlands
Fiat 500
12950€
Wasbeeklaan 3A, 2361 HG Warmond, Netherlands
Citroen Mehari
22950€
Wasbeeklaan 3A, 2361 HG Warmond, Netherlands
Ferrari 348
64950€
Wasbeeklaan 3A, 2361 HG Warmond, Netherlands
De tomaso Pantera
129950€
Wasbeeklaan 3A, 2361 HG Warmond, Netherlands