Advertise for Free
Advertise for Free

Other Other 1955

Allmän beskrivning : Informationen auf Deutsch

Weitere Informationen
Zylinderzahl: 1Informatie in het Nederlands

Opmerkingen
Deze mooie Voisin Biscúter komt oorspronkelijk uit een museum in Portugal en is gewoon een leuke Microcar voor als je wat anders wilt dan een simpele SUV.

Biscúter (Spaanse spelling voor de uitspraak van BiScooter) was een microcar vervaardigd in Spanje, door Auto Nacional, SA, van 1953 tot 1960, in totaal zijn er rond 10.000 eenheden gemaakt. Ruw materiaaltekorten en algemene economische moeilijkheden in Europa na de Tweede Wereldoorlog zorgden ervoor dat zeer kleine, zuinige auto's in veel landen populair waren, In Spanje, na de Spaanse Burgeroorlog en het embargo dat door de Verenigde Naties werd verklaard tegen de dictatuur van generaal Francisco Franco, was de situatie nog erger. De combinatie van relatieve onderontwikkeling, oorlogsverwoesting en een internationaal handelsembargo betekende dat het land bijna twee decennia op een veel lager economisch niveau dan de rest van West-Europa functioneerde en werd gedwongen om binnenlandse vervangers te ontwikkelen voor moeilijk te verkrijgen ingevoerde producten en technologieën. De Biscuit, klein, eenvoudig en goedkoop, zelfs door microcar-standaarden, was een product van deze economische omgeving en was goed geschikt voor zijn tijd en markt. De auto had zijn oorsprong in Frankrijk in de late jaren veertig, waar vliegtuigen en auto-ontwerper en fabrikant Gabriel Voisin een minimale auto ontworpen, de Biscooter voor Avions Voisin ontworpen. De speelse naam impliceerde dat het ongeveer twee motorscooters was, of een scooter met vier wielen. Het ontwerp trok echter geen belangstelling van fabrikanten of consumenten daar, en hij gaf het uiteindelijk aan de Spaanse firma Autonacional S.A. van Barcelona. Tegen de tijd dat het in 1953 werd geïntroduceerd, was de marqueer gesproken naar Biscúter. De eerste auto had geen formele modelnaam en werd gewoon de serie 100 genoemd, maar werd snel bekend als de Zapatilla, of een kleine schoen (clog), nadat een zwaargewone boerenloper populair was. De Zapatilla was inderdaad minimaal, Zonder deuren of ramen of omgekeerde versnelling. De 1-cilinder, 197 cc tweeslagsmotor produceerde 9 pk (7 kW), had een krukstarter en droeg alleen het rechter voorwiel. Het had een grote, olievulde cilinderkop om oververhitting te compenseren tijdens verkeerslicht arrestaties en vermijd overcooling tijdens de weg bij hogere snelheden, waardoor een: 'Temperature Buffer' effect produceert. Het remmen was door een ongebruikelijk driepuntsysteem waarbij de transmissie- en kabelbanden met de twee achterwielen werden betrokken. Een echt geavanceerd kenmerk was een aluminium aluminiumlichaam, alhoewel staal later werd gebruikt.
--
Diese schöne Voisin Biscúter stammt ursprünglich aus einem Museum in Portugal und ist nur ein schönes Microcar für wenn Sie etwas anderes als ein einfaches SUV wollen.

Biscu...

1955 Other Other is listed till salu on ClassicDigest in Ettensestraat 19NL-7061 AA Terborg by POTOMAC CLASSICS B.V. for €14000.

 

Fakta i bilen

Karosstyp : Personbil Märke : Other Modell : Other Motorvolym : 0.0 Årsmodell : 1955 Karosstyp : Convertible Läge : Ettensestraat 19NL-7061 AA Terborg Fordon Registrering : Odefinierad

14000 €

Information om säljaren

Potomac Motors BV

POTOMAC CLASSICS B.V.
+31 315 326 419
Kontakta säljaren

ClassicDigest Market Radar on Other Other

$ £

People who viewed this Other Other also viewed similar Other listed at ClassicDigest

Other Other
51000 $
Tampa
Other Other
15850 €
De Lier
Other Other
De Lier
Other Other
21000 $
Ft. Lauderdale
Other Other
44900 $
Charlotte

Other cars listed for sale by this dealer

Borgward P100
39500€
Ettensestraat 19NL-7061 AA Terborg
Volkswagen Thing
34850€
Ettensestraat 19NL-7061 AA Terborg
Mercedes-Benz 170S
85000€
Ettensestraat 19NL-7061 AA Terborg
Borgward B611
9950€
Ettensestraat 19NL-7061 AA Terborg
Other Other
17500€
Ettensestraat 19NL-7061 AA Terborg
om Other
Here you find every single classic car for sale that for some reason has not been recorded in the ClassicDigest database by its make for one reason or another. Strange but true!